Komitet normalizacyjny ISO opracował nową wersję normy ISO 22000:2006 Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności - Wymagania dla każdej organizacji należącej do łańcucha żywnościowego.
Norma ta skierowana jest do wszystkich przedsiębiorstw uczestniczących w łańcuch żywnościowym "od pola do widelca".
Jednostki certyfikujące od dnia 01-07-2007 r. nie prowadzą już certyfikacji w oparciu o normę duńską DS 3027E:2002. Wszystkie firmy posiadające ten system jakości stopniowo wdrażać nową normę.
Proponujemy Państwu usługę związaną z utrzymywaniem i doskonaleniem systemów jakości ISO 9001:2001 i ISO 22000:2006 (HACCP). Oferta kierowana jest do przedsiębirostw, które posiadają lub są w trakcie procesu wdrożenia systemu zarządzania jakością. Zapewniamy profesjonalne wsparcie konsultanta, który przejmie obowiązki pełnomocnika ds. systemów jakości (przedstawiciela najwyższego kierownictwa). Zakres obowiązków konsultanta oraz częstotliwość spotkań zostanie ustalona wspólnie z Państwem. Pełnomocnik ds. systemów jakości jest usługą dostosowywaną indywidualnie dla każdej firmy.
Pełnomocnik ds. systemów jakości oferuje wsparcie przy:
a)
opracowywaniu i aktualizacji dokumentacji systemowej;
b)
planowaniu, przeprowadzaniu auditów wewnętrznych;
c)
nadzorowaniu postępu działań korygujących i zapobiegawczych;
d)
określaniu celów i mierników dla procesów;
e)
szkoleń pracowników;
Aby uzyskać dodatkowe informacje prosimy o wypełnienie formularza internetowego >>link<<.
- usprawnienie zarządzania
- obniżenie kosztów
- gwarancja jakości towarów lub produktów
- renoma firmy
- czytelna struktura organizacyjna
- innowacyjność
- zwiększenie konurencyjności towarów i usług